Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa / Resepi Kuih Ketayap Yang Sangat Lembut Dan Sedap Nafisah Anas
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kacau sebati sampai gula larut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap : Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 2 sudu besar minyak masak;
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Blender semua bahan hingga halus. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Cara penyediaan kuih ketayap : 2 sudu besar minyak masak; Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Dari santan dan kelapa parut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kisar dengan 2 cawan air.
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kacau sebati sampai gula larut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan kelapa parut, air, gula . Cara penyediaan kuih ketayap : 2 sudu besar minyak masak; Dari santan dan kelapa parut. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun .
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kacau sebati sampai gula larut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Dari santan dan kelapa parut.
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap : Kisar dengan 2 cawan air. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Blender semua bahan hingga halus. Masukkan kelapa parut, air, gula . 2 sudu besar minyak masak; Dari santan dan kelapa parut. Kacau sebati sampai gula larut.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Dari santan dan kelapa parut. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kacau sebati sampai gula larut. Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun .
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 2 sudu besar minyak masak; 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kacau sebati sampai gula larut.
Cara penyediaan kuih ketayap :
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Cara penyediaan kuih ketayap : Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kisar dengan 2 cawan air. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 2 sudu besar minyak masak; Blender semua bahan hingga halus. Masukkan kelapa parut, air, gula . Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kacau sebati sampai gula larut. Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa / Resepi Kuih Ketayap Yang Sangat Lembut Dan Sedap Nafisah Anas. 2 sudu besar minyak masak; Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; kuih hijau kelapa. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kisar dengan 2 cawan air.
Kisar dengan 2 cawan air. Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Dari santan dan kelapa parut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kacau sebati sampai gula larut. Kisar dengan 2 cawan air. Blender semua bahan hingga halus. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Dari santan dan kelapa parut.
Kisar dengan 2 cawan air. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Masukkan kelapa parut, air, gula .
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun .
Cara penyediaan kuih ketayap :
2 sudu besar minyak masak;
2 sudu besar minyak masak;
Post a Comment for "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa / Resepi Kuih Ketayap Yang Sangat Lembut Dan Sedap Nafisah Anas"